Karalahana Sarması Nasıl Yapılır?

- 01:48
snpsr

 Karalahana Sarması Nasıl Yapılır?


Karadeniz Bölgesi’nde her evin bahçesinde bulabileceğiniz karalahana dolması tüm Karadenizlilerin sevdiği ve mutlaka her kadının yapmayı bilmesi gereken zeytinyağlı bir yemektir.
MALZEMELER
  • 2 bağ (1 kg) karalahana 
  • 1,5 su bardağı pirinç 
  • 1/2 su bardağı mısır bulguru 
  • 4 tane kuru soğan 
  • 500 gr kıyma 
  •  1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 tutam doğranmış maydanoz 
  •  1 çay bardağı zeytinyağı 
  •  tuz, nane, reyhan, karabiber, kimyon 
HAZIRLANIŞI
     Büyük bir tencerenin yarısına kadar su doldurup kaynamasını bekleyin.Karalahanaları teker teker yıkadıktan sonra kaynamış olan suya koyun.Kevgir yardımı ile yaprakları altüst edin.3-4 dakika haşlandıktan sonra tencereden alın ve soğumasını bekleyin.
      İç harcı için karıştırma kabına; soğanları küçük küçük doğrayın, içine pirinci, mısır bulgurunu, salçayı, maydanozu ve baharatları da koyarak biraz yağ ekleyip güzelce karıştırın. Soğuyan her bir yaprağı avucunuzun ortasına alıp yaprağın damar kısmını bıçak yardımıyla sapından başlayarak hafifçe alın. Yapraklar büyük ise ikiye bölerek damar kısmını çıkarabilirsiniz. Yaprakların içine birer tatlı kaşığı iç malzemeden koyun, iki yanını kapatıp rulo şeklinde sarın. Karadeniz dolması diğer zeytinyağlı dolmalar gibi uzun ve ince değil,kısa ve kalın olurlar.
     Geniş bir tencereye biraz karalahana yaprağı serin.Dolmaları tencereye dizin. Bir kasede bir yemek kaşığı salçayı sulandırarak dolmaların üstüne dökün. Dolmaların üstünden çıkana kadar da kaynamış su ilave edin ve üzerine bir tabak kapatın. Tencerenin kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynatın.Su kaynayınca ateşi kısın ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
Sponsor Reklam spnsr

Blogger templates

 
MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI



Yazmaya Başlayın ve Enter Tuşuna Basın