Midye Börek Nasıl Yapılır?

- 01:50
snpsr

 Midye Börek Nasıl Yapılır?


 Sunumu ve tadı harika midye böreği misafirleriniz çok beğenecek.İster patatesli ister peynirli yapabilirsiniz,ikisi de çok lezzetli oluyor.


MALZEMELER
  • 3 adet yufka 
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
İçi İçin;
  • peynir
  • maydanoz
Üzeri İçin;
  • 1 yumurta sarısı
 HAZIRLANIŞI 
       Derin bir kase içerisine süt, yoğurt, sıvı yağ ve yumurtaları ekleyip pürüzsüzleşene kadar çırpın. 
       Düz zemin üzerine yufkayı serip üzerine hazırladığınız harçtan sürüp dört eşit parçaya kesin.
       Kestiğiniz yufkanın sivri ucunu geniş kısmına kadar büzdürüp kenar kısımlarını birbirinin üzerine gelecek şekilde koyun. Üst üste gelen kısıma bir miktar peynir-maydanoz karışımından koyup büzgülü kısım üste gelecek rulo şekilde sarıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirin. Yumurtayı çırpıp böreklerin üzerlerine fırça ile sürüp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın.
AFİYET OLSUN...


Sponsor Reklam spnsr

Blogger templates

 
MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI



Yazmaya Başlayın ve Enter Tuşuna Basın