Dereotlu Poğaça Tarifi

- 04:27
snpsr

Dereotlu Poğaça Tarifi

Poğaçayı herkes sever,içindeki malzemenin çok önemi yoktur.Kıvamı yerinde dereotlu ve peynirli bir poğaça çok lezzetli görünüyor.Mutlaka denemelisiniz.

MALZEMELER
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 200 gram margarin
  • 4-5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  •  1 demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • beyaz peynir (içi için)
  • çörek otu veya haşhaş tohumu (üzeri için)
HAZIRLANIŞI
Margarini eritip soğumaya bırakınız.Derin bir kapta yumurta beyazı(sarısını üzeri için ayırın),kabartma tozu,sıvıyağ,toz şeker,tuz,yoğurt,un ve soğutulmuş margarini ekleyin.Dereotlarını küçük küçük doğrayın ve bunları da hamurun içine katın.Hamurun üzerini örtüp 1 saat kadar dinlendirin.
Hamurdan dilediğiniz büyüklükte bezeler alın ve ortasına beyaz peynir koyup kapatın.Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Üzerlerine yumurta sarısını sürüp çörek otu veya haşhaş tohumu serpin.
Öncedem ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
Sponsor Reklam spnsr

Blogger templates

 
MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI



Yazmaya Başlayın ve Enter Tuşuna Basın