Patatesli Gül Böreği Tarifi

- 07:36
snpsr

Patatesli Gül Böreği Tarifi


Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık bir tarif olan gül böreği hemde patatesli harika bir lezzet mutlaka denemelisiniz...

MALZEMELER
  • 5 adet yufka
  • 5 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt veya süt 
  • 1 çay bardağı su
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • karabiber
  • pul biber
  • tuz
HAZIRLANIŞI
Öncelikle iç harcı için patatesleri haşlayın.Haşlanan patatesleri püre haline getirin.
Soğanları küçük küçük doğrayın veya rendeleyin, bir tavada salça ile birlikte kavurun:Kavrulan soğanların içine üzerine püre haline getirdiğiniz patatesleri ekleyin.Üzerine baharatları da ekleyip soğumaya bırakın.
Yufka üzerine süreceğiniz sos için;yumurtayı çırpıp üzerine yoğurdu döküp karıştırın. Yoğurttan pütürlü görüntü kaybolana kadar karıştırın.Su,biraz tuz ve yağı ilave edin.
Yufkanın bir tanesini tezgaha serip sostan bir miktar her tarafına yedirin.Dört eşit parçaya ayırın.Her bir parçanın içine iç harcınızdan ekleyip rulo şeklinde sarın ve kenardan içe doğru kıvırın.
Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.Üzerine 1 yumurta sarısı,çörek otu veya susam ekleyin.
200 derecelik ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN...
Sponsor Reklam spnsr

Blogger templates

 
MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI



Yazmaya Başlayın ve Enter Tuşuna Basın