Fırında Sebzeli Kebap Nasıl Yapılır?
Evdeki sebzeleri değerlendirmek ve bol proteinli bir yemek için bu tarifi mutlaka deneyin.Yemeği daha da zenginleştirmek için içine istediğiniz başka sebzeleri ekleyebilirsiniz.
MALZEMELER
- 250 gram kuşbaşı et
- 5 adet patlıcan
- 5 adet orta boy domates
- 10 adey yeşil biber
- 5 adet kırmızı biber
- 3-4 diş sarımsak
- tuz,karabiber,pul biber
- salça
- sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
Kuşbaşı etlerinizi öncelikle haşlayın.Patlıcanları,biberleri ve domatesi istediğiniz büyüklükte doğrayın.Patlıcanları tuzlu suda bekletip,iyice süzün.Pişireceğiniz fırın kabını dilediğiniz kadar yağlayın.Biberleri sonra patlıcan ve etleri ve en üste domatesleri koyun.Üzerine 1 tatlı kaşığı salça,1 fincan su,tuz,baharatlar ve 1 fincan sıvıyağı ile sos hazırlayıp her yerine dökün.Sarımsakları da bölüp aralarına yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.
AFİYET OLSUN...
Sponsor Reklam