Bazlama Nasıl Yapılır?

- 01:53
snpsr

Bazlama Nasıl Yapılır?

İsterseniz bol miktarda yapıp buzluğa atabilir,dilediğinizde çıkarıp ısıtıp ve afiyetle yiyebilirsiniz.

MALZEMELER

  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı yaş maya veya kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı ılık su

  HAZIRLANIŞI

Maya,tuz ve şekeri ılık suda eritin.Yavaş yavaş un ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.Üzerini nemli bezle örtüp oda sıcaklığında yaklaşık 2 saat kadar kabarmaya bırakın.
Hamuru eşit parçalara ayırıp yuvarlak beze yapın. Bezeleri ıslak nemli bir bezin üstüne koyup üstlerini yine ıslak nemli bir bez ile örtün ve 10 dakika dinlendirin..Bu işlem hamurun daha fazla kaparmasını ve içini çekmesini sağlar.Elinizle bezeleri yuvarlak hale getirin.Tekrar ıslak nemli bezin arasına koyup 10 dakika daha dinlendirin. 
Bir tavada kısık ateşte sürekli çevirerek ve tavada döndürerek pişirin.
AFİYET OLSUN...
Sponsor Reklam spnsr

Blogger templates

 
MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI



Yazmaya Başlayın ve Enter Tuşuna Basın