Pratik Aşure Tarifi

- 14:46
snpsr
Pratik Aşure Tarifi





Muharrem ayının 10. günene gelen aşure günü sadece Türk ve İslam Dünyası için değil diğer dinler içinde oldukça önemlidir.İnanışa göre Hazreti Nuh’un tufandan kurtulması sonrasında onunla birlikte kurtulanların, bulabildikleri malzemelerle bu günlerde aşure yaptıkları anlatılır. Hz. Adem’in tövbesinin kabul olması, Hz.Musa’nın Kızıl Deniz’i yararak geçmesi, Hz. Yunus’un balığın karnından çıkması, Hz.İsa’nın doğması ve ölümden kurtarılıp göğe yükseltilmesi hep Aşure Günlerinde gerçekleşmiştir.
Geleneksel hale gelen bu lezzetin sağlığımıza faydaları da saymakla bitmez.

MALZEMELER

  • 3 su bardağı aşurelik buğday
  • 3 litre su 
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 10 adet kuru kayısı
  • 10 adet kuru incir
  • 4 su bardağı şeker

Üzeri için;

  • 1 adet nar
  • fındık
  • ceviz
  •  tarçın 

    HAZIRLANIŞI
    1 gece önceden suda beklettiğimiz nohut,kuru fasulye ve buğdayı ayrı kaplarda haşlayın(Nohut ve kuru fasulye içine 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin).
    Kayısı ve inciri suda bekletin.
    Yeteri kadar yumuşayınca aşure çok bereketli olduğundan büyük bir tencerede ilk olarak buğday ile pişirmeye başlayın.Üzeri eğer köpürürse bunu alın buğday köpük yapabilir.
    Birinci malzeme buğday.
    İkinci malzeme kuru fasulyeyi ekleyin ve kaynatın.
    Üçüncü malzememiz nohut,bunu da ekleyip kaynatın.
    Şekeri ekleyin.
    Bir sonraki malzememiz kayısı,ekleyip kaynatın.
    Sırada incir var,inciri de ekleyip kaynatın.
    Hepsi fokurdayınca aşuremiz pişmiş demektir.
    Ocaktan aldıktan sonra biraz bekleyin ki bakliyatlar iyice suyunu çeksin.
    Servis tabaklarına alıp üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
    AFİYET OLSUN...
Sponsor Reklam spnsr

Blogger templates

 
MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI



Yazmaya Başlayın ve Enter Tuşuna Basın