Ağlayan Pasta Tarifi

- 13:52
snpsr
Ağlayan Pasta Tarifi




Ağızlarda eriyen yumuşacık bir tatlı,üstelik yapımı çok basit görüntüsü mükemmel...
Denemekten çekinmeyin verilen ölçülere uyduğunuz taktirde tutturamamanız imkansız...

MALZEMELER

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı süt (pişen keki ıslatmak için)
  • 1 paket krem şanti (üzeri için)
  • 1 paket çikolata sosu (üzeri için)

  HAZIRLANIŞI
Derin bir kap içerisinde yumurta ve şekeri köpürene kadar iyice çırpın.içerisine süt,kakao,vanilya ve unu sırayla koyup çırpmaya devam edin.Kek kalıbınıza bu karışımı dökmeden hemen önce kabartma tozunu ekleyin fakat çok karıştırmayın.Hazır olan karışımınızı yağlı kağıt üzerine veya iyice yağlayarak kalıbınıza dökün.Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kekinizi 30 dakika pişirin.
NOT:Kekin piştiğini anlamak için keke kürdan batırın eğer kek kürdana yapışmıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
Fırından çıkar çıkmaz sıcakken 1 su bardağı sütü kekin heryeri ıslanacak biçimde üzerinde gezdirin.
Üzeri için krem şanti ve çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğumaya bırakın.
NOT:Çikolata sosunu karıştıra karıştıra soğutun.Böylece üzeri kalıp gibi olmaz.
Kekin üzerine önce krem şantiyi onunda üzerine soğuyan çikolata sosunu yavaş yavaş döküp düzgünce yayın.
Dilerseniz üzerini hindistan cevizi ile süsleyin.
Ağlayan pastanız hazır.Buzdolabında iyice soğumaya bırakıp servis edin.
AFİYET OLSUN...
Sponsor Reklam spnsr

Blogger templates

 
MOBİL UYUMLU REKLAM ALANI



Yazmaya Başlayın ve Enter Tuşuna Basın